UV-rugby – den enda sport som spelas i tre dimensioner!

UV-rugby eller undervattensrugby är den ända bollsporten som spelas i tre dimensioner. Sporten spelas på ett djup av 3,5-5 meter. Målen är två (stål)korgar och dessa är placerade på botten, dessutom spelar man med en boll som sjunker och går att passa ett par meter under vattnet. Din utrustning kommer att vara mask, fenor, snorkel och ett par vita eller svart badkläder samt en uv-rugby mössa.

Laget är uppbyggt av två målvakter (vänstrar), två backar och två anfallare. På kanten sitter det sex avbytare, dessutom kan man ha ytterligare tre reserver som kan bytas in under spelets gång.

En match varar i 2×15 minuter där det är 5 minuter paus mellan perioderna. 

Jönköpings dykarklubb Isopodas UV-rugby lag

För tillfället består vårt lag av 8-12 spelare alla i åldern 20-50. Du som vill börja träna hos oss ska vara åtminstone 15 år och ha vattenvana. Det finns möjlighet att låna utrustning, dock får du ta med egna badkläder. Du får en väldigt individuell träning då du tränar på din nivå och för dina nuvarnde mål. Du kommer att få en helt ny upplevelse och unika möjligheter. Det viktigaste för oss är att du ska ha kul.

Träning

Träning är på måndagar.

Samling i entrén på Rosenlundsbadetkl: 20:00
Träningkl: 20:30 – 21:30

Avgifter

Avgifterna för denna roliga träning finner du under Medlemsinfo

Kontakt

Vill du veta mer eller är intresserad av att börja träna kontakta Daniel.

Daniel Andersson Epost: daniel@isopoda.se